Üdv mindenkinek!

Ahogy a cím is mutatja, Harry Potter és az Azbabani fogoly játék változatával ismerkedhetünk meg.Mivel saját szavaimmal nem tudom el mondani, itt a wikipédia változata:

 

Harry Potter és az azkabani fogoly J. K. Rowling azonos című fantasy-regénye alapján készült számítógépes videojáték. 2004-ben adta ki a világ egyik vezető videojáték-gyártó cége, az EA (Electronic Arts).

Játékmenet [szerkesztés]

Harry, Ron, vagy éppen Hermione karakterébe léphetünk bele. Körbejárhatjuk az egész Roxfort területét, például Hagrid kunyhóját is meg lehet látogatni. A megtanult varázslatokat, bűbájokat különböző próbatételeken gyakorolhatjuk. Ezenkívül gyűjtögethetjük a Bagoly Berti Féle Mindenízű Drazsét, Tökös Derelyét, Kondéros Kekszet és ezeket beválthatjuk Varázskártyákra.

Cselekmény [szerkesztés]

Harry Potter, Ron Weasley és Hermione Granger visszatér a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába, hogy a harmadik évfolyamban folytathassák tanulmányaikat. A regény menetét követve élvezhetjük a három barát kalandozásait. Először is varázstudományukat mutatják be szaktanáraiknak, majd kiszabadítják Siriust és Csikócsőrt. Az egész játék menetén gyűjtögetni kell a Varázskártyákat (összesen 80-at), hisz csak úgy lehet befejezni a játékot, ha mindegyik megvan.

Szereplők [szerkesztés]

  • Harry Potter: az egyetlen ember, aki túlélte az egyik főbenjáró átkot, az Adava Kedavrát. Szüleit egyévesen elveszti, attól kezdve a Dursley családnál nevelkedik sanyarú körülmények között. A Griffendél ház tagja. Szülei Lily és James Potter.
  • Hermione Granger – roxforti eminens diák, a Griffendél ház tagja. Harry barátja, később Ron felesége. Sokan nem kedvelik okoskodása miatt, de sok plusz pontot szerez eszével a háznak.
  • Ron Weasley – Harry barátja, a Weasley család legkisebb fiúgyermeke.
  • Sirius Black – Harry keresztapja, varázsló. 13 évet tölt ártatlanul az Azkaban-ban, a varázslóbörtönben. Animágus, kutyává tud változni. Az egyik tekergő: Tapmancs.
  • Remus Lupin – Sötét Varázslatok Kivédése-tanár a harmadik évben; vérfarkas; a Főnix Rendjének tagja, James Potter és Siriuls Black jó barátja
  • Albus Dumbledore – a Roxfort iskola igazgatója; a Főnix Rendje vezetője, a leghatalmasabb mágus a varázslótársadalomban
  • Minerva McGalagony – átváltozástan-tanárnő és igazgatóhelyettes, a Griffendél-ház vezetője, majd igazgató a Roxfortban; animágus; tagja a Főnix Rendjének
  • Filius Flitwick – bűbájtan tanár, a Hollóhát-ház vezetője
  • Rubeus Hagrid – előbb vadőr, majd Legendás Lények Gondozása tanár Roxfortban; félóriás; Harryék barátja, a Főnix Rendjének tagja
  • Neville Longbottom – Harry kétbalkezes barátja, felnőttként átveszi Pomona Bimba helyét, gyógynövénytan tanár lesz; DS tag. Nagymamája gondoskodik róla gyerekként, mert a szülei a Crutiatus-átok miatt megbolondulnak.
  • Fred és George Weasley – a Roxfort bajkeverői, Harry jó barátai, később a Weasley Varázsvicc Vállalat tulajdonosai, és a Potterfigyelő munkatársai, DS-tagok
  • Draco Malfoy – Harry legnagyobb ellenfele a Roxfortban
  • Gregory Monstro – Draco Malfoy barátja
  • Kövér Dáma – a Griffendél klubhelyiségét őrző festmény
  • Csikócsőr – Hagrid hippogriffje, a hatodik részben átnevezték Szilajszárnynak

 

És most jön az én tapasztalatom a játékot(1-10 pont):

Grafika: a játék grafikája nagyon jó a korához képest(2004-es a játék, aki nem olvasta volna el).Szerintem pontban megér egy 10 pontot.

Hangok: a hangok is nagyon jó, bár vannak idegesítő dolgok is. 8 pontot kap e miatt.

Irányítás: az irányítás megfelelő, nagyon megérdemel egy 10 pontot.

Játékélmény: a játékélmény szerintem nagyon jó, de amit a hangoknál írtam, ez legyengíti az élményét a játéknak, ugyhogy csak 9 pontot.

Öszesen(4-40): 37 pont 

Üdv:

Trenzor

 

A bejegyzés trackback címe:

https://trenzorblogszektor.blog.hu/api/trackback/id/tr873003707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása