Club Penguin, röviden CP

 2011.07.17. 16:50

 Sziasztok!

Ma a Club Penguin nevű ingyenes játékról fogok egy kicsit kopizni a wikipédiából:

Club Penguin (magyar nyelven Pingvin Klub) egy amerikai készítésű internetesMMORPG, melynek a felhasználói felülete az Adobe Flash technológia szerkesztőfelületen alapul. A fejlesztő a New Horizon Interactive, amit később felvásárolt a Disney. A játék2005október 24-én indult. Szinte a világ összes kontinensén találhatók szerverei, és több mint 12 millió felhasználója van.[forrás?]

Tartalomjegyzék

 [elrejtés]

Jellemzői [szerkesztés]

Egy pingvinnel vehetünk részt, amelynek öltözködését, színét, és otthonának kinézetét is meghatározhatjuk a saját ízlésünk szerint. A játékot legfőképp a folyamatos frissülés jellemzi, így a különböző ünnepek is a megszokott események közé tartoznak. Minden különleges alkalomkor a helyszíneket átdekorálják és ingyenes tartalmakat rejtenek el a sziget egész területén. Olykor, a játékosoknak különböző tárgyakat kell összegyűjteniük, hogy megkapják ezeket az ingyenes ajándékokat (húsvétkor húsvéti tojások gyűjtése, stb.).

A játékban a legtöbb tevékenység megköveteli az előfizetési státuszt, amelyet különböző időtartamokra lehet befizetni. Ezen előfizetés elérhetővé teszi a havonta frissülő ruhakatalógusban található tárgyak, és ruhák megvételét, továbbá a sportkatalógusban található sporteszközök megvásárlását. Az iglunak a bővítése, és berendezése is az előfizetési státusz meglétét követeli.

A játékban található különböző pingvinek egymással egy chathez hasonló, párbeszéd móddal vehetik a kapcsolatot, továbbá megismerhetik egymás pingvinjeinek tulajdonságait azok adatlapján. A pingvinek adatlapján a pingvin, a pingvin éppen viselt ruhái, és eszközei, továbbápinje található. A pin nem más mint egy apró ikon, kitűző, amit kéthetente a játéktér területén rejtenek el valahol a fejlesztők. Amelyik játékos megtalálja, az kirakhatja a számára legtetszőbb pint, ezzel is jelezve "hovatartozását".

A pingvinek háziállatai nem mások mint a pufflek, amelyek hasonlóak a magyar rajzfilmben szereplő Pom-pomhoz azzal a kivétellel, hogy ezek az élőlények a barnától különböző színűek is lehetnek. Ingyenesen (előfizetés nélkül) két puffle érhető el; a kék és a piros.

A játék nagy részben a coinok (tallérok) köré szerveződik, mivel ezekkel az érmékkel tudjuk megvenni a különböző ruhákat, háttereket, eszközöket, a katalógusokból, vagy az aktuális rendezvény árusaitól. Ezeket az érméket a különböző „kis játékokkal” szerezhetjük meg.

Karakterek [szerkesztés]

A Club Penguinen hétről hétre feltűnnek visszatérő karakterek. A szereplők olykor megjelennek ténylegesen a játéktérben, ugyanolyan karaktert szimulálva mint a többi átlagos felhasználó.

Pingvinek [szerkesztés]

  • Aunt Arctic: Ő a „Penguin Times” főszerkesztője. Az újságban van egy Ask Aunt Arctic rovat (azaz Kérdezz Aunt Artictól), itt a felhasználók tehetnek fel kérdéseket, amiket a készítők válaszolnak meg, úgy, mintha Aunt Arctic válaszolna. Egyesek szerit ő a Director.
  • Gary "G", The Gadget Guy: Gary egy feltaláló aki a Sport Shop építtetője. Ő egy titkos ügynök a Penguin Secret Agency keretében és segíti a többi titkos ügynök pingvint. A „másik énjének” főnöke a Director.
  • Rockhopper: Ő a Club Penguin kalóza és kereskedője, aki általában két havonta meglátogatja a szigetet, ahol a Club Penguin is található. A piros Puffle fajt ő hozta be a szigetre egy másik idegen szigetről. Hajója a Migrator, ami eddig mindig a kikötőben kötött ki. Minden érkezése során a hajóján találhatóak limitált ideig elérhető tárgyak, gyakran ezek közül több ingyenes.
  • Sensei: A pingvinek harcművészeti Mestere. Először, a Dojo építésekor volt látható, de akkor még a készítők nem fedték fel a nevét. A Dojo felépítése után elindította benne a Card-Jitsu nevezetű játékot. Története szerint bőven a játék indulása után jelent meg, de már régóta a szigeten lakott és csak erőt gyűjtött.
  • Fire Sensei: Sensei tűz nindzsa ruhában.
  • Director: A legrejtélyesebb pingvin a szigeten. A night clubban a morzejelző ezt mutatja: Aunt Artict is the director in the PSA! De az újságban, ha rávisszük az egeret a szemére akkor napszemüveget vesz fel!
  • Keeper: A NightClubon a hangfalon lévő pufi.
  • Roary: Az sziget építőmunkása. Ő építi meg azokat a dolgokat, amelyeket G feltalált.
  • Penguin Band: A sziget zenekara, tagok: G Billy,Franky,Stompin Bob,Petey K
  • Rookie: A P.S.A. tagja, kétbalkezes, zöld pingvin. A fején mindig a piros propeller sapka van, az arcán a piros szemüveg. A 3, 7, 10,11-es küldetésben lehet velet találkozni és a Nintendó ds-ben is lehet vele találkozni, legtöbbször ő csak bonyolítja a problémákat. a 10-es küldetésben ő engedte el Herbertet
  • DJ Cadence: A Clubpenguin DJ-e, a 2009-es member party-n és a Penguin Play Awards-on lehetett találkozni vele, egy ingyen hátteret ad. Az irányítója valószínűleg Happy77 volt
  • Dot: Dot az EPF (Elite Penguin Force) egyik ügynöke, a Nintendo DS játékokban találkozhattunk vele először, de később a sima küldetések között is megjelenik.

Gonosztevők [szerkesztés]

  • Herbert: Egy jegesmedve, aki vegetáriánus és nem szereti a hideget. Első megjelenésekor megpróbálta felgyújtani a szigetet, azóta pedig a titkos ügynököknek elérhető mini-játékok állandó gonosztevője.
  • Klutzy: Egy rák, aki egy alkalommal megmentette Herbert életét. Utána Herbert cinkostársa lett.
  • Pufflefoot: Pufflefoot egy szörny, eredete nem ismert.
  • Protobot: Protobot egy pingvin formájú robot. Az EPF 2008-ban (A Nintendó ds-ben) legyőzte őt. Ám 2011-ben Herbert nagyjából újra építette.

Moderátorok [szerkesztés]

A moderátorok a CP kitalálói. Pingvinjeik nevei: rsnail, Billybob, Screenhog, Gizmo és Happy77.

rsnail: rsnail teljes neve RocketSnail, igazi neve Lance Priebe. A penguin Chat 3-at 2001-ben készítette el. A Penguin Chat 3 előtt készített egy játékot, aminek a neve "Experimental Penguins" volt. Később 2004-ben átnevezte Penguin Chat 3-ra. A játékon belül volt egy mini játék, ami a "Snowblasters" volt.

Billybob: Ő írja a CP Blogjába a híreket, régen rsnail írta, majd Billybob átvette tőle. A kedvenc szervere a "Mammoth". Az igazi neve Lane Merrifield. A kedvenc ruhája a zöld baseball sapka. Jelenleg 30 éves, van két gyereke. Egy 6 és egy 2 éves.

Screenhog: A tagok neki köszönhetik a sok jó ruha katalógust. Az igazi neve Chris Hendricks. Az oldalának a címe: www.screenhog.com. 1982. augusztus 21-én született.

Happy77: Ő csinálja az újságokat, mivel mindenki tudja, hogy Aunt Artict nem igazi pingvin. A Penguin Chat 3-ban csigaként lehetett látni, mert moderátor volt. Már kilépett a CP-ből. Az igazi neve Rachel Leard.

Gizmo: Ő csinálja a partikat. Általában jó munkákat végez. Az igazi neve Dave Krysko. 2005 decemberében csatlakozott a szerkesztőkhöz

Mostanábban sokat fogunk foglalkozni ezzel a játékal(pl.versenyek,hírek...stb.)

Ennyi elég előzetesnek:

Trenzor

A bejegyzés trackback címe:

https://trenzorblogszektor.blog.hu/api/trackback/id/tr733074694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása